Articole blog

Cum alegem prosopul perfect

Cum alegem prosopul perfect, desi cu toții îl folosim în fiecare zi. Dimineața când ne trezim și până seara înainte să închidem ochii, când ieșim de la duș sau când terminăm un antrenament la sala de fitness. Prosopul este un produs care ne ajută în cele mai diverse situații cotidiene.

Prosoapele pot fi confecționate din materiale naturale sau artificiale

Prosoapele de calitate sunt cele din fibre naturale pure fără alte inserții sintetice, precum bumbacul. Bumbacul este una dintre cele mai vechi fibre cultivate, fiind potrivit pentru țesăturile de calitate datorită proprietăților sale.
Un prosop fin la atingere ne creează un sentiment de plăcere discretă, intimă. Prosoapele moi și pufoase ne fac să ne simțim confortabil și răsfățați. Există două tipuri de bumbac folosite la confecționarea prosoapelor: cel egiptean și cel turcesc.

Dacă pe eticheta prosopului se menționează compoziția 100% bumbac, atunci putem concluziona că respectivul prosop este unul de calitate ridicată.De reținut faptul că prosopul din bumbac nu este iritant cu pielea. Pentru a determina calitatea prosopului vom ține cont de câțiva factori: grosimea țesăturii, tipul buclelor și capacitatea de absorbție.

De exemplu, dacă firele prosopului sunt ferme și stau în poziție verticală, precum firele de iarbă într-o grădină atent îngrijită, atunci calitatea lor este una ridicată. Cu cât textura este fină precum mătasea, dar și groasă, atunci cu siguranță prosopul este de calitate.

Țesătura folosită în fabricarea prosoapelor trebuie să aibă o densitate foarte mare de fire, pentru că acest lucru îi conferă rezistență sporită și durată de viață mare. Grosimea prosoapelor din bumbac trebuie să fie foarte bună, pentru a putea vorbi despre o capacitate sporită de absorbție. Greutatea prosoapelor este exprimată în kilograme per duzină. Cu cât greutatea este mai mare, cu atât mai calitativ este prosopul.

O altă caracteristică importantă a prosoapelor calitative este bumbacul folosit. Acesta este confecționat în general cu o singură buclă sau cu două. Un prosop cu buclă unică este mai puțin moale, dar se usucă mai repede, în timp ce un prosop cu buclă dublă este mai moale și mai absorbant.

Sfaturi pentru o bună întreținere a prosoapelor și pentru a le oferi o durată de viață mai mare

  • Este necesar a se spăla la temperaturi prietenoase cu fibra naturală de bumbac, deci nu regla mașina de spălat la mai mult de 40 de grade celsius.
  • Înălbitorii chimici sunt de evitat, așa că nu-i folosi indiferent de culoarea produsului.
  • Balsamul de rufe poate face prosoapele mai puțin moi, pierzându-și astfel o calitate importantă, deci cel mai bine evitați folosirea acestuia.
  • Evită uscarea sub acțiunea directă a razelor soarelui pentru că fibrele componente pot avea de suferit; se usucă la temperaturi medii.
  • Curățarea chimică este strict interzisă!
  • Prosoapele din bumbac nu se calcă, poate doar dacă acest lucru este strict necesar; în orice caz ai grijă ca temperatura fierului de călcat să nu depășească 120 de grade Celsius.

Sursa

Lasă un răspuns